Hvordan blir løypa i år?

11 KM
11 km og 3 km løypene har felles trase de første 2,3 km. Det blir samme 11 km løype i år. 9,5 km av løypa går i skiløyper og på stier med god løpbarhet og med gode muligheter til å passere andre løpere. 1,5 km av løypa går på skogsbilvei (fra Lønnås ned mot Lokalet).

3 KM
11 km og 3 km løypene har felles trase de første 2,3 km. Hele løypa går i SIFs langrennsløyper ved Lokalet. Løypa går i lett kupert terreng. Det er meget god løpbarhet i hele løypa, med gode muligheter til å passere andre løpere.

Gratis testløp med guide

Det er gratis testløp med guider. Det guides på tider fra 55 minutter og til 90 minutter (som tilsvarer rask gange) i 11 km traseen og i raskt og rolig tempo i 3 km traseen. Løperne velger hvilken guidet gruppe de skal være med ifm start av testløpene. Traseen ble lagt om i 2014, så de som bare har løpt Sørkedalsløpet for den tid bør bli med på testløpet. Alle som skal delta oppfordres til å være med på testløpene, det er fint for å finpusseformen og man kan nok tjene noen minutter på å huske alle detaljer i løypa.

 

LØYPE – 11 km og 3 km løypene har felles trase de første 2,3 km.:

11 km løype – kart over løypa kan sees på Runkeeper
>> Sørkedalsløpet 11 km

3 km løype – kart over løypa kan sees på Runkeeper
>> Sørkedalsløpet 3 km

Runkeeper linkene er «ruter» som man kan følge om man har Runkeeper-app’en som er gratis. Rutene er enkelt søkbare som sørkedalsløpet, SIF osv.

 

3km

11km