Sørkedalsløpet 2012

Vi takker alle som deltok i Sørkedalsløpet 2012 – velkommen tilbake tirsdag 3. september 2013.

Rekorddeltakelse på Sørkedalsløpet i år. 273 kvinner og 476 herrer i 11 km og 303 i 3 km. Takk til alle som bidro til at Sørkedalsløpet fikk en flott avvikling!

Resultatene fra Sørkedalsløpet 2012:

>> Her finner du resultatene

Resultatene fra bransjekonkurransen 2012:
>> Her finner du resultatene

 

En strålende ettermiddag i Sørkedalen.

Se noen bilder fra Sørkedalsløpet 2012 her:
>> Bilder fra Sørkedalsløpet


Kondis.no om Sørkedalsløpet 2012:

Trippel Tyrving i Sørkedalsløpet

Praktfullt høsteventyr i solen!

Anne J. Lind, Martin Johansson og Anne G. Wang, alle Tyrving, vant 3 av 4 løp i Sørkedalens IFs revansj på værgudene. En festaften på en hverdag!!


Anne Johanne Lind og Martin Johansson jublet etter seirene inne i Sørkedalen i kveld.
For de som deltok i fjorårets Sørkedalsløp kunne værforholdene knapt være mer totalt motsatt enn fjorårets. Fra 30 mm nedbør de siste dagene før løpet og regn også på løpsdagen til årets løp hvor det var deilig at det blåste noen kraftige drag inn i mellom bare for å få kjølt seg litt ned. Så sterk var høstsolen.

Martin Johansson vant på 38:01, bare 6 sekunder bak løyperekorden. Han var hele 57 sekunder foran nr.2 John Christian Deighan Hanssen. Anne Johanne Lind var enda mer suveren i kvinneklassen. Hennes vinnertid var på 46:37 mens Vidars Bjørg Sissel Aaen ble nr. 2 med 48:13.

1052 fullførte årets Sørkedalsløp!! Et hverdagsløp som for bare 7 år siden hadde 93 deltakere!

Allerede klokken 16:00 hadde de første ankommet Sørkedalen og det ble en riktig god avslapning for denne studenten.


Det var mange av de yngre utøverne. Sørkedalens I.F. innstiftet nemlig Naborunden i fjor. Da innviterte de nemlig en rekke av klubbene i nærheten som Ready, Heming, Fossum, Try, Njård med flere til å stille med så mange deltakere  som mulig.
Her er det Njård som har med seg både utøvere og faktisk EGEN FOTOGRAF som jaggu har 2 kameraer!


Ja disse vimplene ser vi nå overalt, de er godt synlige og tåler en del vind.  Mens Njård satte opp en vimpel, hadde TRY
faktisk med seg 3 vimpler. Men nøyde seg med å sette opp 2. Slik fikk de markert seg ekstra at det var DE som vant Naborunden i fjor.


TRYjentene har 50 kvinner på faste ukentlige treninger! Noen klubber som slår det? Her er noen av dem før start i årets Sørkedalsløp.


Her får TRY sin lagpokal av krystall for å ha vunnet Naborunden i Sørkedalsløpet i 2011. De hadde 2 førsteplasser og en andreplass som ga 4 poeng i plassiffer. Nok til å vinne!


Undertegnede vokste opp med at Janitsjar hørte våren, 1.mai , 17.mai og ikke minst serieåpninga på Bislett til. Så når Sørkedalsløpet bød på slik musikk tenkte undertegnede med en gang: 17.mai i september! Det manglet bare på marsjering i Sørkedalsveien og noen runder inne på banen.


Etter den voldsomme økning i deltakere, snaue 300 i 2010, 505 i 2011 og nå over 1000 deltakere måtte det til en ny startordning. Det ble startet puljevis etter antatt sluttid. En slapp en og en pulje avgårde til et kanonskudd som jallet langt oppover i skauen. Når løperne hadde løpt en runde inne på banen startet tiden å gå i det de gikk inn i den tøffe motbakken som også var det emst gjørmete partiet under Sørkedalsløpet. Når løperne startet på motbakken drønnet kanonskudet igjen og neste pulje ble sluppet av gårde. Helt til slutt var det 3km som ble sluppet avgårde i en pulje.


Oppvarming på stadion. Dette er samme området som ble brukt da OBIKen ble arrangert noen år mens det nye anlegget i Holmenkollen ble bygget.  Det er også stedet for Sørkedalsrennet og Lauritz Bergendahls Minnelløp som går i begynnelsen av januar. I vinter ble også skirennet i Østfold Baglerrennet flyttet til Sørkedalen. Sørkedalen er kjent for å være Oslos kuldehøl nr.1, men denne semptemberkvelden var det aldeles nydelig i sola her.

 


Martin gikk rett i tet og kom først ut av motbakken som går i tett skog. Her er han på vei mot mål med ca. 1 km igjen ……og
det kom ingen bak ham som var i nærheten av å true ham. Løpet var forlengst avgjort.

Martin Johansson, opprinnelig svensk  men er nå i Orienteringsklubben Tyrving. Tidligere satset han på orientering mens nå er det skirenn som gjelder. Martin var godt fornøyd med den gjennomkjøringen han fikk i Sørkedalsløpet, og det skulle da bare mangle kun 6 sekunder bak løyperekorden! Det var Sprint som var hans beste gren i orientering og i 2009 ble han 5. mann i VM. Det var Martin som måtte bryte på siste etappen i stafetten pga. alvorlig skade. Han fikk en pinne i låret!  I 2004 tok han gull og sølv  i Juniorverdensmesterskapet. I 2007 og 2008 tok han bronse på sprint i VM.
Nå satser han altså på ski og gjorde bl.a. 14 plass i Otepää 15km klassisk.  Les mer på hans hjemmeside.


John Christian Deighan Hanssen lå på fjerdeplass opp motbakken men til slutt ble det en andreplass etter å ha tatt Lasse Blom med ca. 7 sekunder på den siste kilometeren. Hanssen tok på lørdag andreplass i det nye SkiLøpet.


Lasse Blom, Modum fortsatt foran Hanssen med ca. 1 km.  Lasse vant halvtravern på lørdag. Sørkedalsløpet er nok en tøffere utgave enn halvtravern med mer skauløping.


Erik Sjöqvist, Enhörna IF er som vinneren svensk men også han er bosatt i Norge. Den gamle storløperen trives i skauen
men er ikke så glad når det blir for mye sti. Best er han når det er skogsbilvei som er underlaget.  I 2011 var det han som vant Halvtravern da 19 sekunder foran nettopp Lasse Blom. Dermed ble det revansj for Lasse denne gang.


Anne Johanne Lind tok teten opp motbakken i starten og øket bare på etter det. Anne var godt fornøyd med gjennomkjøringen foran NM i orientering som i år går i Maridalen og arrangeres 13-16 september av Nydalens Skiklubb.


nr.2 av kvinnene Sissel Bjørg Aaen, Vidar fikk vi dessverre ikke noe godt bilde av da hun hadde en mannlig løper mellom seg og kameraet og etter motbakken i starten var det for tett med løpere.  Maren Hjelle Guddal, Team Ego på dette bildet
hadde imidlertid stort nok ego til å komme seg med på bildet.  Tredjeplass ble det til Maren.


Kristin Austgulen Fosnæs vant yngste klasse på 11km med imponerende 52:57 Det holdt til 17.plass av de 273 fullførende!
Joda også hun løper for Tyrving!


I den tøffe motbakkene er det både bratt, trangt og ikke minst gjørmete! Her var de en av deltakerne som måtte knytte skolissa.


Sarah Reinertsen imponerte med utrolig god teknikk oppover i den sølete motbakken. Hun hadde en spesial terrengsåle
påmonterte løpsfoten.


Her gjelder det å holde balansen!


og det klarte hun meget bra!

 


Sarah holder til i California, men har slekt fra Norge på morssida. Dette var første gang hun deltok
i løpet i Norge. Det ga mersmak syntes hun. Terrengløpet hadde nok en hard løype, men Sarah
har løpt New York City Marathon tidligere og ennå mer imponerende har hun deltatt på klassiske
Ironman på Hawai!  Neste på programmet er Arizona Triathlon!  Foruten å bli imponert av dyktigheten hennes ble vi også
kraftig charmert av en utrolig smilende og positiv jente! Her var det muskler både i kropp og ansikt!


Thomas Bucher-Johannessen foran og Sverre Austgulen Fosnæs holdt følge hele veien . De sloss om seieren i klasse 15-17 år.
Thomas holdt unna og vant med 8 sekunder. Ja han løper også for Tyrving!


Morten Hals sto ikke bare for alle de deilige bollen og brødene på årets Sørkedalsløp han tok sjøl en tredjeplass i klasse
60 – 64 år.


Richard Solem var en av debutantene i årets Sørkedalsløp. Han var meget fornøyd med både løp og elgsuppe.

Sørkedalens Idrettsforening fulgte opp fjorårets elgsuppe. Kikstua hadde laget elgsuppe for 1100 deltakere!
Hvor er det du får elgsuppe lagt på en hytte langt inn i marka? Jo det er på Sørkedalsløpet i Oslo!

Vi har flere bilder å by på, men nå går ferden til nok en løpsfest i Oslo!

 

Klippet fra Kondis.no >> Se kondis.no

 


Dittoslo.no om Sørkedalsløpet 2012: 

LØPSFEST: Store som små koset seg under Sørkedalsløpet. (Alle foto: Alice Johansen)

Deltakerrekord for Sørkedalsløpet

Rundt 1100 spreke løpere deltok på Sørkedalsløpet i år. Det er en fordobling fra i fjor.

SØRKEDALEN: Sørkedalsløpet har vokst jevnt og trutt de siste årene. Årets utgave ble en stor suksess for både arrangør Sørkedal IL og for deltakerne, som fikk perfekt løpevær i sol og litt vind.

– Året før jeg overtok hadde vi 125 deltakere, så fikk vi 250 for to år siden, litt over 500 i fjor, og i år rundt 1100, konstaterer løpsleder Ingar Solheim, som altså har vært ansvarlig for løpet for tredje år i år.

I fjor var Sørkedalsløpet betydelig våtere.

Vil bli enda større

Løpet som har fordoblet seg hvert år, ønsker nå å vokse seg enda større.

– Vi kan ikke la størrelsen gå på bekostning av løpbarheten, så vi må snakke litt med deltakerne i dag for å få deres synspunkter, sier Solheim.

Til neste år håper også arrangørene å få på plass en egen løype for 3-kilometeren.

– Da kan vi få flere folk ute i løypene, sier løpslederen.

Omlag 80 funksjonærer fra Sørkedal IL har vært med på å arrangere løpsfesten.

Gjørmete

En som koset seg ute i løypa på 3-kilometeren var Vivi iber (12), som representerte Røa IL.

– Det var litt tungt i starten, men så ble det veldig mye bedre. Noen plasser var det ganske gjørmete, og jeg holdt på å miste den ene skoen, sier Riber og ler mens hun ser ned på skolene.

12-åringen spiller til vanlig fotball for Røa.

– Jeg tror jeg må være med på dette løpet flere ganger, sier hun.

Vil lage løpsfest

Sørkedalsløpet tar som mål å være en folkelig løpsfest.

– Vi vil ikke være som andre løp som har premier til millioner. Vi vil lage en løpsfest for alle, og har mer fokus på hygge og god stemning, sier Solheim.

Etter løpet var det blant annet gratis elgsuppe, pølse i brød og vanlig brød til alle løperne.

>> DittOslo.no

 

Sørkedalens IF innbyr for 38. gang til Sørkedalsløpet,

tirsdag  4. september 2012.

Fellesstart alle klasser 11 km kl 18.00. Fellesstart alle klasser 3 km kl 18.05.

Sørkedalsløpet er et løp for deg som liker å løpe på stier og i naturen. Det er et løp for hele familien, de fleste tåler 11 km i lett skogsterreng, og for de som synes det er litt langt kan man løpe 3 km på tid, men uten rangering. Over halvparten av strekningen er på små stier med god løpbarhet. Resten er på skogsbilvei (og 250 m av 11 km løypa er på asfalt).

Med start og målgang ved Lokalet i Sørkedalen (500 meter forbi kirken og skolenbuss 41 fra Røa til holdeplass Lokalet), holder det å sette av to timer på ettermiddagen tirsdag 4. september for at hele familien skal kunne delta i et terrengløp, enklere kan det ikke gjøres!

Løypa
11 km går på stier, skogsbilveier og litt asfaltvei i Sørkedalens flotte trimterreng.  Drikkestasjon etter 6 km og ved mål. 
Se video fra løypa på YouTube

Trimklasse 3 km i lettløpt løype.

Deltakere
11 km er åpent for alle som er 12 år og eldre pr. 31.12.12

3 km er åpent for alle som er 8 år og eldre pr. 31.12.12

 

Klasseinndeling
Det konkurreres i følgende klasser (K for kvinner og M for menn – alder pr. 31.12.2012)

11 km

K1/M1 12 – 14 år      K9/M9 50 – 54 år
K2/M2 15 – 17 år      K10/M10 55 – 59 år
K3/M3 18 – 22 år      K11/M11 60 – 64 år
K4/M4 23 – 29 år      K12/M12 65-69 år
K5/M5 30 – 34 år
K6/M6 35 – 39 år      K13/M13 70 år og eldre
K7/M7 40 – 44 år
K8/M8 45 – 49 år

3 km:

K21/M21 8 – 14 år
K22/M22 15 år og eldre

3 km er upremierte klasser (kun merke), med vanlig tidtaking og resultatliste i alfabetisk rekkefølge.

Maks 1000 deltagere i 11-kilometersløypa
For å sikre gode løpsforhold for deltagerne i 11-kilometersløypa er det satt et tak på antall deltagere til 1000. Derfor viktig å ikke vente med påmelding til løpsdagen.

Puljevis start og nettotid
For å unngå kø i løypa vil det bli arrangert puljevis start hvor løperne selv velger startpulje i henhold til antatt forventet tid. Tiden tas fra bunnen av bakken ved enden av fotballbanen.

Puljeinndelingen er som følger:

Bedre enn 40 min

40 – 45 min

46 – 48 min

49 – 52 min

52 – 55 min

56 – 60 min

61 – 65 min

Over 65 min

Vi ber alle løperne om å plassere seg selv i riktig pulje, husk at det er 11 km (ikke 10). Første gangs løpere må huske på at det er kupert og at store deler av løypa går på sti, og at man derfor ofte bruker et par minutter lenger på denne løypa enn man tror. Det vil i startområdet være skiltet hvor deltagerne i de forskjellige puljene skal stille opp ifm start. Starten for neste pulje vil gå når foregående pulje er ute startområdet og er godt oppe i stien opp mot Lønnåsveien (forventet ca to min mellomrom mellom puljestartene).

Ikke startnummer med integrerte engangsbrikker i år
Av forskjellige årsaker blir det ikke startnr med integrerte engangsbrikker i år. Ifm startnr utdeling får løperne får utdelt en konvolutt med startnr, tidsbrikke og sikkerhetsnåler. På konvolutten er det trykket en kort anvisning mht bruk av brikken. Brikken leveres tilbake etter målpassering.

Merke/premier

Alle som fullfører tildeles merke.  1. gang bronse, 3. gang sølv, 5. gang gull, 10. gang karaffel, 15. gang glass og 20 års og 25. års trofeet.  Ut over dette kun premiering til de tre beste i hver klasse i 11 km (ikke premiering i 3 km).

Påmelding / Startkontingent –
påmeldinger må gjøres innen kl 12:00 tirsdag 4. september.

Innbetalt startkontingent ikke vil bli refundert for løpere som av ulike grunner blir forhindret fra å delta på Sørkedalsløpet.

11 km     kr 200

3 km         kr 100

For å melde på deltakere til årets Sørkedalsløp, gå til registreringssiden hos Emit, som håndterer påmelding, tidtaking og resultatservice innen kl 12:00 tirsdag 4. september:

>> Påmelding til Sørkedalsløpet 2012 her

Etterpåmeldinger
Fra kl 16.00 – 17.00 stevnedagen, mot kontantbetaling på Lokalet av startkontingent med tillegg av kr 100 for 11 km, ikke noe tillegg for 3 km. Alle deltagere bes om å betale via Emit for å unngå problemer med for mange etteranmeldinger på løpsdagen.

Bransjekonkurranse
Bransjekonkurranse –  for mer info se Bransjekonkurranse>>. Meld på din bransje.
Det er sendt ut invitasjoner til bransjekonkurranse i følgende bransjer i 2012:

• PE / Venturekapitalfirmaer

• Advokatfirmaer

• Bemanningsselskaper

• Eiendomsmeglere

• Revisjonsselskaper

Innlevering av resultater

Ved innlevering av resultater for bransje- og naboklubbkonkurransen skal man bruke denne excel-filen: >>Last ned excelfil for innlevering

Testløping
Testløping tirsdag 21. og tirsdag 28. august kl. 18.00.
>> Les mer om testløping her

Utdeling av startnummer
Utdeles på Lokalet på løpsdagen fra kl 16.00 – 17.30.

Dersom dere har tekniske problemer med henhold til påmelding eller betaling av Sørkedalsløpet ber vi om at alle spørsmål rettes til support@cotech.no.

Dersom dere har andre spørsmål knyttet til Sørkedalsløpet ber vi om at de rettes til sorkedalslopet@selmer.no

 

[fbcomments]