Sørkedalens IF takker alle som deltok i det 43. Sørkedalsløpet og ønsker alle velkommen tilbake til neste år, – tirsdag 4. september 2018! 

Årets Sørkedalsløp ble avviklet tirsdag 6. september i lett regnvær. Det var om lag 1100 påmeldte deltagere og det var ca 960 som fullførte årets løp. Fordelt med ca 370 i 3 km løypa og ca 600 i 11 km løypa. Løypa var veldig bra ryddet av løypemannskapet og ble rost opp i skyene av løperne. Den blir bedre og bedre år for år. Til neste år kommer det til å være fokus på å få ut flere klopper, drenere opp noen steder og gjøre traseen enda bedre i noen av skogsområdene hvor den er ikke alt er to felts trase.

Det er hyggelig at det er mange familier hvor både store og små deltar i Sørkedalsløpet og at det er så god deltakelse fra våre naboklubber (de samme som er med i Naborunden på ski) i både 3 km og 11 km løpet (viser her til påmeldte), Røa 119, Try 85, Fossum 84, Heming 72, Njård 63, Sørkedalens IF 48, Ready 18, Øvrevoll Hosle Idrettslag 7 og Vestre Aker Skiklubb 5. Vi setter veldig stor pris på at alle våre naboklubber aktivt markedsfører Sørkedalsløpet som et egnet løp for både store og små og håper at dere fortsetter å gjøre det også i årene som kommer.

bilder2

I Naboklubbkonkurransen vant Fossum med plassiffer 3, med Try på andre plass og deretter fulgte Røa, Heming og Njård.

Bestetid og Vandrepokalene vinnere i 11 km traseen ble Vera Norli, Dønski Langrenn med 51:05 og Erik Udø Pedersen, Kristiansand Løpeklubb med 43:05.

Det er gøy å se at det er tenåringene hevder seg meget sterkt i både herre og dameklassen. Dette viser at Sørkedalsløpet er i ferd med å utvikle seg til å bli et løp hvor ungdommen setter pris på å delta og det er vi veldig stolte av. Dette betyr ikke at vi på noen måte disser de eldre løperne, men vi verdsetter stort at vi har mange unge som deltar i vår 3 km trase og er veldig glade for at de løper 11 km traseen når de gror til og man er klar for en lengre tur.

Vi har i etterkant av løpet fått noe kritikk for at vi i år har valgt å ha 10 års klasser i alle klasser over 30 år. Det ble gjort korte ned premieutdelingen noe. Vi tar til etterretning at mange mener at dette var en unødvendig effektivisering og vi vil til neste år gå tilbake til femårs klasser for alle klasser over 30 år.

Vi retter er stor takk til Kikutstua og Baker Hansen som skaper en fantastisk stemning for løperne etter målgang med elgsuppe og gode bakervarer. Og til RentaTent som stiller med telt på kort varsel når værgudene krever det.

 

baker

 

Det rettes også en stor takk til:

  • Sørkedalen Brass som spilte under hele arrangementet
  • Advokatfirma Selmer, Kikutstua og Bull Ski & Kajakk som sponset drikkeflakser som ble delt ut til alle løperne som deltok i Sørkedalsløpet
  • Bull Ski & Kajakk for utdeling av startnr og bidrag med premier
  • Løvenskiold, Oslo kommune og lokale grunneiere for at vi får arrangere Sørkedalsløpet på deres grunn
  • Alle medlemmene i Sørkedalens IF som gjør en fantastisk dugnadsinnsats som leder til at vi kan forbedre arrangementet av Sørkedalsløpet år for år

bilder6