Takk til alle deltagere i Sørkedalsløpet 2016 – velkommen tilbake i 2017!

Sørkedalens IF takker alle som deltok i det 42. Sørkedalsløpet og ønsker alle velkommen tilbake til neste år, – tirsdag 5. september 2016! 

Årets Sørkedalsløp ble avviklet tirsdag 5. september. Det var overskyet pent vær, og nedbøren holdt seg unna. Det var om lag 1450 påmeldte deltagere og det var ca 1240 som fullførte årets løp. Fordelt med ca 440 i 3 km løypa og ca 800 i 11 km løypa. Løypa var veldig bra ryddet av løypemannskapet og ble rost opp i skyene av løperne. Den blir bedre og bedre år for år. Til neste år kommer det til å være fokus på å få ut flere klopper, drenere opp noen steder og gjøre traseen enda bedre i noen av skogsområdene hvor den er ikke alt er to felts trase.

Det er hyggelig at det er mange familier hvor både store og små deltar i Sørkedalsløpet og at det er så god deltakelse fra våre naboklubber (de samme som er med i Naborunden på ski) i både 3 km og 11 km løpet (viser her til påmeldte), Røa 139, Fossum 99, Njård 85, Heming 79, Try 73, Sørkedalens IF 60, Ready 39, Øvrevoll Hosle Idrettslag 19 og Vestre Aker Skiklubb 4. Vi setter veldig stor pris på at alle våre naboklubber aktivt markedsfører Sørkedalsløpet som et egnet løp for både store og små og håper at dere fortsetter å gjøre det også i årene som kommer.

I Naboklubbkonkurransen ble det delt første plass mellom Heming, Røa og Fossum som alle fikk plassiffer 3, meget imponerende. Heming hadde flest klassevinnere, totalt 4. Fossum hadde flest pallplasseringer, totalt 14, med Røa hakk i hel med 11.

Det var for første gang satt opp vandrepokal i Sørkedalsløpet til løperne med beste tid i herre og dame klassen i 11 km traseen. Vi takker Røa Rotary for økonomisk tilskudd til vandrepokalene. Vandrepokalene ble vunnet av Vera Norli, Dønski Langrenn med 52.40 og Kasper Fosser, Heming med 42.36.

Vår 3 km trase som følge av en feil fra arrangørens side ble kuttet ned med et par hundre meter. De unge og håpefulle som løp 3 km traseen fikk derfor bedre tider i år enn i fjor. Til neste år vil traseen igjen være litt lengre, så tidene i 3 km løypa fra 2016 vil ikke være sammenlignbare med tidene i 3 km løypa fra øvrige år.

Det er gøy å notere at det er stort sprik i alderen blant topp tre i både herre og dameklassen i 11 km traseen:

 

1 Vera Norli Dønski Langrenn Jenter 16-17 år 52:40:00
2 Nicoline Baartvedt Heming Kvinner 23-24 53:16
3 Ragnhild Amlie Try IL Kvinner 40-44 år 53:51:00
1 Kasper Fosser Heming Gutter 16-17 år 42:36:00
2 Arild Christopersen Bull Ski og Kajakk Menn 45-49 år 44:32:00
3 Tor O Nesheim Hægeland Rustad IL Gutter 18-19 år 44:48:00

 

Det er gøy å se at det er tenåringer som har over halvparten av topp 20 tidene i 11 km traseen i både dame og herreklassen. Dette viser at Sørkedalsløpet er i ferd med å utvikle seg til å bli et løp hvor ungdommen setter pris på å delta og det er vi veldig stolte av. Dette betyr ikke at vi på noen måte disser de eldre løperne, men vi verdsetter stort at vi har mange unge som deltar i vår 3 km trase og er veldig glade for at de løper 11 km traseen når de skjønner at kroppen er klar for en lengre tur.

Vi retter er stor takk til Kikutstua og Baker Hansen som skaper en fantastisk stemning for løperne etter målgang med elgsuppe og gode bakervarer.

Det rettes også en stor takk til:

  • Sørkedalen Brass som spilte under hele arrangementet
  • Advokatfirma Selmer, Kikutstua og Bull Ski & Kajakk som sponset luer som ble delt ut til alle løperne som deltok i Sørkedalsløpet
  • Bull Ski & Kajakk for utdeling av startnr og bidrag med premier
  • Løvenskiold, Oslo kommune og lokale grunneiere for at vi får arrangere Sørkedalsløpet på deres grunn
  • Alle medlemmene i Sørkedalens IF som gjør en fantastisk dugnadsinnsats som leder til at vi kan forbedre arrangementet av Sørkedalsløpet år for år