Smøretips til helgen

Oppdatert smøretips lørdag 09.03.2024:

Det blir skarpt føre.

Glid:
På renset og børstet såle smeltes inn Swix PS6, jernet bør ha 150 grader. Vent fem minutter, varm inn igjen, og sikle av etter fem nye minutter. Børst godt med stål eller messing, poler godt med blå nylon. Har man rillejern sett 2mm rett bak og deretter 1mm rett, foran og bak, hardt trykk på begge jernene.

Feste:
Oppdatert smøretips lørdag 09.03.24:

Rubb renset festesone godt, 80-100 papir. Fjern rubbestøv. Smelt inn grønt eller blått grunnklister. Avkjøl. Kork lett/blankt. Legg et lag fiolett spesial klister med varme (dra jernet lett over). Avkjøl. Kork lett/blankt. Legg så et lag universalklister blandet med litt rossa/rødt og jevn det ut med tommel. Sett skiene kaldt (og tørt) over natten for herding.

RODE: Blå spesial klister(K10), fiolett spesial klister (K36)  og multigrade klister (K76) blandet med litt rossa klister (K40).

SWIX: grønt klister (KX20), fiolett spesial klister (KX35) og vm-klister (K22) blandet med litt rødt klister ((KX65) Følg prosedyre nevnt i første smøretips fra torsdag

Prosessen tar litt tid, men det gir veldig gode ski på gjeldene føre.

Guruwax er nok det naturlige valget for dem som kjenner til den….. Man kan med fordel ha grønt underlagsklister under…