Om SIF

Sørkedalens Idrettsforening ble stiftet i 1886

Fra starten het klubben «Sørkedalen Skiklub». Da foreningen ble startet hadde den allerede 20 medlemmer. Formann ble Carl Grøttum, og Peder Grøttumsbråten hadde en sentral rolle. Peder Grøttumsbråten var også klubbens toppløper. I 1889 hentet han kongeppokalen hjem til Sørkedalen for første gang. I 1905 skiftet klubben navn til «Sørkedalens Idrætsforening» – mye på grunn av at sykkelsport ble tatt inn som en viktig gren.

Sørkedalens Idrettsforenings gullalder

I årene 1909 – 1919 var Sørkedalens Idrettsforening landets beste skiklubb. Ved alle større konkurranser vant sørkedølene en eller flere seiere. I årene 1910 og 1912 ble det vunnen henholdsvis 18 og 17 1-premier. Noen store navn var: Lauritz Bergendahl og  Johan Kristoffersen. Flere gode løpere fulgte etter dem.

Lauritz Bergendahl

F.v. Thorleif Haug, Johan Grøttumsbråten og Lauritz Bergendahl.

 

Lauritz Bergendahl er nok Sørkedalens mest kjente skiløper. Han raget et hode over alle landets skiløpere i årene 1910-1915. Like sterk i løypa som i bakken. Den første som fikk hederstittelen skikonge.

Johan Kristoffersen


Johan Kristoffersen hadde sine beste år som aktiv skiløper samtidig med LauritzBergendahl, han var Lauritz´ hardeste konkurrent. Vant kongepokalen i 1911.

Lokalet

SIF overtok den gamle skolen i Sørkedalen i 1926. Lokalet skal brukes som forsamlingslokale for alle foreninger i Sørkedalen. Det er nedsatt ett eget husstyre til å ta seg av utleie og vedlikehold. I 1980 ble lokalet utvidet med den nye Bergendahlsstua.

Fra elite til breddeidrett.

Sørkedalens sterkeste innsats på topplistene i idretten ble gjort unna mellom 1886 og 1960. I senere år er det breddeidretten idrettslaget har satset på. SIF er også kjent som velansette arrangører av skirenn. Barneidrett er for tiden idrettsforeningens viktigste satsningsområde. Både langrenn og fotball er populære aktiviteter. Alpintsporten har også hatt en sterk økning de senere årene.

Idrettsforeningen er et av de viktigste samlingspunktene i dalen, ved siden av skolen. Den spiller en viktig rolle i å samle dalens innbyggere til fellesskap og samhold. Gjennom dugnadsinnsats blir det arrangert alt fra store skirenn til mindre sosiale samvær. Lauritz Bergendahls Minneløp, Sørkedalsrennet og Sørkedalsløpet er SIFs store arrangementer, minst like populært blant de yngre er den uformelle akekonkurransen som hvert år blir arrangert i Kjelsåsveien.