Velkommen til Sørkedalen historielag

Sørkedalen historielag dekker Sørkedalen og området rundt. Vi er med våre mer enn 400 medlemmer en av Oslos største historielag. Vi arrangerer møter og turer. Turene kan være spaserturer i vårt nærområde eller bussturer i Nordmarka eller til interessante plasser på Østlandet. Du behøver ikke være medlem for å delta, men vi setter pris på at de som deltar også melder seg inn. Dette koster kr. 250 i året. Da får du også hvert år tilsendt fire nummer av vårt medlemsblad «På stubben». Du kan melde deg inn her.

Endelig er alle restriksjoner avviklet, så nå kan vi gjennomføre de planlagte aktivitetene:

  • Torsdag 25. nov.               Møte Kirkestuen. Samvirkelagets historie og historier fra Samvirkelaget. Mer info her.
  • Mandag 7. mars 2022       Årsmøte2020/2021 

Nærmere informasjon om disse aktivitetene kommer her og på vår Facebook side.

 

Historielagets store prosjekt for tiden er restaureringen av den gamle husmannsplassen Holen som ligger nederst i Wyllerløypa.

Les mer om prosjektet og historien om Holen her.

 

Det pågår et stort arbeide med avskrift av kirkebøker og folketellinger for Sørkedalen med omegn. Utskriftene kan lastes ned og er laget i Excel. Alle felt i utskriftene kan sorteres og lagres på egen maskin. Foreløpig har vi konsentrert oss om folketellinger fram til 1865 og kirkebøkene i perioden 1830-1890. Det mangler fortsatt mye, men vi jobber aktivt med og legge ut mer.

Avskriftene finner du her.

thumbnail of Samvirkelaget møte
 
Er du ennå ikke medlem i historielaget? Som medlem får du vårt medlemsblad «På stubben» fire ganger i året. Der finner du mye interessant stoff enten du er utflyttet sørkedøl, nyinnflyttet eller bruker dalen til tur og friluft. 
Meld deg inn her.
 
Søker du etter slekt i Sørkedalen eller er interessert i historien til en gård i Sørkedalen eller Marka? Da anbefaler vi å ta en titt på Sørkedalens bosetningshistorie. Der finnes det en stor mengde stoff om gårdene og de som har bodd der. Perioden som omhandles er stort sett fram til omkring 1830, men dette varierer noe. En del av de mindre plassene er ikke omtalt. Historielaget takker Erik L. Grøttum for det enorme arbeidet han har nedlagt.
Vi jobber med at det som mangler på denne siden etter hvert kommer i vår omtale av Gårder og plasser.

 
 
Kjøp vår bygdebok
«Sørkedalen – Bygda i byen»
 og bli bedre kjent med Sørkedalens historie.

 

Boka koster nå kr. 250,- og kan bestilles hos Ann Mari Gulbrandsen
Tlf. 975 32 676 eller E-post an-gul@online.no
Ved postforsendelse tilkommer porto/emballasje.

 

Boka selges også i museumsbutikken på Bogstad,
Sørkedalen Landhandel og på Finnerud Sportstue.