Sørkedalsløpet i media

Sørkedalsløpet er et kjent og kjært skogsløp – Omtalene i media viser at deltagerne koser seg i Sørkedalen og gjerne kommer tilbake neste år.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Kondis.no: Sørkedalsløpet et skikkelig terrengløp med 1199 deltakere

Det ble et vått og tungt Sørkedalsløp på tirsdag kveld. Regnet underveis i løpet var av det lettere slaget, men regnet som hadde falt i løpet av dagen hadde gjort underlaget sleipt. Den nye løypa, som kom ifjor hvor det meste av underlaget nå er sti, blir også karakterisert med mange og tunge bakker, og løypa har nå  totalt 350 høydemeter. Så det ble et løp som virkelig kostet krefter.
Humøret på løperne var det imidlertid ingenting å si på og det passer egentlig bra for et skikkelig terrengløp og ha et underlag som ikke er knuskende tørt.

At det da skulle bli to orienteringsløpere som stakk av med seirene var ike mye overraskende.
Anne Johanne Lind , stilte i år opp for Sporveiene, mens da hun vant i 2012 løp for Tyrving. Også det året vant to orienteringsløpere, da Tyrving også vant herreklassen ved Martin Johansson.
Les kondis.no sin reportasje fra 2012 utgaven her.
Lind løp imponerende bra med tiden 50:31 som var bare halvminuttet bak vinnertiden i fjor  da løpet gikk i solskinn.

I herreklassen ble det , som i 2012, Tyrving seier. Denne gang ved Audun Weltzien som nærmest hadde John Christian Deighan, Advokatfirmaet Lund og unggutten Kasper Fosser fra Heming.

» Les hele artikkelen i Kondis.no

Klippet fra Kondis.no, om Sørkedalsløpet 2014:

Eirik Gramstad vant i den nye løypa i Sørkedalsløpet

Sørkedalsløpet ble i år arrangert for 40. gang. Det var nydelige løpsforhold for de 1121 deltakerne som fullførte dagens løp.

Etter en kraftig økning i antall løpere opplevde Sørkedalens Idrettsforening at det ble en utfordring å arrangere Sørkedalsløpet. I etterkant av fjorårets løp ble derfor Sørkedalens Idrettsforening, Løvenskiold og Oslo kommune enig om å legge om 11 km traseen til Sørkedalsløpet. Resultatet er at de nå har fått en langt bedre trase enn den de hadde. Den nye traseen går i skogen på vestsiden av Sørkedalen, og følger skiløyper, stier og driftsveier, samt 1,5Km på grusvei.

» Les hele artikkelen på kondis.no

Tuva kjempet seg gjennom 11 km i Sørkedalsløpet

Tuva Overrein Lunde (13) var sliten, men fornøyd etter å ha fullført 11 kilometer i Sørkedalsløpet.

tuva2
TØFT: Tuva Overrein Lunde kjempet seg gjennom løypa på 11 km. Alle foto: Solfrid Therese Nordbakk (Foto: Alle foto: Solfrid Therese Nordbakk)

SØRKEDALEN: – Det var veldig tungt, men det var morsomt også, smiler en sliten Tuva, som var en av 1400 deltakere.

13-åringen kom i mål på en fjerdeplass i klassen 12–14 år på tiden 57:56.9.

På forhånd hadde 13-åringen bestemt seg for å løpe rolig i starten og deretter løpe litt raskere etter hvert.

– Det funket bra, så fikk jeg tatt igjen folk på slutten i stedet for at jeg sprakk, sier Tuva.

» Les hele artikkelen på DittOslo.no

Oppover, oppover og oppover

Løp: Sørkedalsløpet har fått ny trasé, og er blitt et realt terrengløp. 350 høydemeter og utfordrende underlag krever sin kvinne og mann. Men du verden, så gøy!