SØRKEDALSLØPET

Årets vakreste skogseventyr

Takk til alle deltagere i Sørkedalsløpet 2015 – velkommen tilbake i 2016!

Sørkedalens IF takker alle som deltok i det 41. Sørkedalsløpet og ønsker alle velkommen tilbake til neste år, – tirsdag 6. september 2016
Årets Sørkedalsløp ble avviklet tirsdag 1. september, i lett regnvær som tiltok utover kvelden. Det var om lag 1500 påmeldte deltagere og det var ca 1200 som fullførte årets løp. Fordelt med ca 400 i 3 km løypa og ca 800 i 11 km løypa. Løypa holdt godt tross krevende værforhold. Det var glatt, vått og mye gjørme for alle og enhver, men det hører vel med når det er skogsløp og regnvær. Traseen var forbedret på mange steder ift i fjor, med omlegging rundt myrer mv, og traseen vil bli ytterligere forbedret til neste år slik at løpet skal kunne arrangeres selv om vi får skikkelig vått høstvær.
Det er hyggelig at det er mange familier hvor både store og små deltar i Sørkedalsløpet og at det er så god deltakelse fra våre naboklubber (de samme som er med i Naborunden på ski) i både 3 km og 11 km løpet, Røa 123, Fossum 106, Heming 88, Njård 80, Sørkedalens IF 58, Try 53, Ready 11 og Vestre Aker Skiklubb 6. Vi setter veldig stor pris på at alle våre naboklubber aktivt markedsfører Sørkedalsløpet som et egnet løp for både store og små og håper at dere fortsetter å gjøre det også i årene som kommer.
I Naboklubbkonkurransen ble det delt første plass mellom Fossum, Røa og Try som alle fikk plassiffer 3, meget imponerende, og rett bak følger Heming med plassiffer 5. Fossum hadde seks første plasser, åtte andre plasser og fire tredjeplasser (med plassiffer justering ift Naboklubbkonkurransen), det er meget imponerende, og i flere klasser var det ren Fossum pall.
Vi retter er stor takk til Kikutstua og Baker Hansen som skaper en fantastisk stemning for løperne etter målgang med elgsuppe og gode bakervarer. Det rettes også en stor takk til:

• Rent a Tent som på kort varsel kom og satt opp et telt på 45 x 9 meter (400 m2) som ga god skydd for sultne og tørste deltakere etter løpet.
  • Sørkedalen Brass som spilte under hele arrangementet.
  • Advokatfirma Selmer som delte ut vannflakser til alle løperne.
  • Bull Ski & Kajakk for utdeling av startnr og bidrag med premier.
  • Løvenskiold, Oslo kommune og lokale grunneiere for at vi får arrangere Sørkedalsløpet på deres grunn.
  • Alle medlemmene i Sørkedalens IF som gjør en fantastisk dugnadsinnsats som leder til at vi kan forbedre arrangementet av Sørkedalsløpet år for år.

Vi sees tirsdag 6. september 2016!

Ingar Solheim
Løpsleder

5790436_1967752
Vinneren, Audun Hultgreen Weltzien. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Sørkedalsløpet vunnet av Audun Weltzien og Anne Johanne Lind

[Klippet fra Langrenn.com] Det 11 kilometer lange terrengløpet Sørkedalsløpet ved Oslo ble tirsdag kveld toppet av orienteringsløperne Anne Johanne Lind og Audun Weltzien. Skiløpere finner vi også på seierspallen.

30 sekunders seiersmargin ble resultatet for Anne Johanne Lind etter å ha tatt seg gjennom Sørkedalsløpets 11 kilometer på 50 minutter og 31 sekunder.

Nærmest løperen fra Sporveien Oslo BIL, som for øvrig er VM-løper i orientering i Nydalens Skiklub, fulgte Nicoline Baartvedt fra IL Heming og Betonmast AS, hennes tid var 51:01.

Pallens tredje trinn gikk til Juni Lund fra Tjalve.

Hos herrene vant orienteringsløperen Audun Weltzien, hjemmehørende i IL Tyrving og EMAS med 42:15.

Så fulgte den løpssterke skiløperen John Christian Deighan Hanssen fra Advokatfirmaet Lund & Co DA med sine 43:07.

16-åringen Kasper Fosser, sterk både i skisporet og i o-løypa, ble nummer tre etter å ha krysset målstreken på 44:20.

Rundt regnet 1.000 løpere deltok i Sørkedalsløpet 2015, like utenfor et regntungt Oslo tirsdag kveld, og de kunne velge mellom 3 og 11 kilometers løypelengde. [Langrenn.com]

Janitsjar_IMG_0797Klipp fra Kondis.no: «Sørkedalsløpet har vokst seg skikkelig stort fra 49 deltakere i 2002 som bunnmål til 1281 i 2013. I fjor, med ny løype, ble det en nedgang til 1215 og i år falt det ytterligere til 1199. Men med tanke på den regntunge dagen var et godt deltakertall og løpet har altså stabilisert seg på 1200. Meget pent for et tungt terrengløp midt i uka! For å kunne sikre gode løpsfohold for deltakerene har løpet også et makstak på 1500 deltakere i 11-km-løypa og 750 i 3km-løypa. Med 857 og 358 deltakere kan en ta imot nesten det dobbelte av deltakere i løypa.

Løpet har lagt seg på en hyggelig pris med 275 kr. helt frem til uka før løpet og for det får du foruten løpet, Goodiebag av mer smakfull utgave med brød og kanelboller fra Baker Hansen, pølser fra SIF og elgsuppe fra Kikut.»

Takk til dere som arrangerte. Fantastisk hyggelig og morsomt løp. Og så god elggryte og bakervarer. Baker Hansen er folkets baker 🙂

Tusen takk for ett fantastisk arrangement. Vi sees!

Takk for et flott gjennomført løp i dag. Fantastisk morsom løype; masse blide mennesker og så var det deilig å føle på «menneske mot naturkreftene». Måtte kun ta 2 pauser i år; det er pers; neste år blir det bare 1 pause. Vel blåst!